Didier Likeng

didierDirigeerde reeds toen hij 13 was meerdere muzikale groepen in Cameroen. Twee jaar later werd hij koorleider van een koor bestaande uit een zestigtal koorzangers, en tegelijkertijd was hij de dirigent van het orkest van zijn lyceum.
In 1989, na het behalen van zijn maturiteitsdiploma in Cameroen, verhuisde hij naar België, waar hij universitaire studies aanving in agro-industrie. Hij behaalde zijn diploma in 1995. Desondanks besliste de jonge gediplomeerde ingenieur te kiezen voor zijn muzikale passie.
Didier beheerst meerdere instrumenten en is een talentvolle zanger. Hij is een hartstochtelijke liefhebber van de ‘Negro-Spirituals’ en van Gospel, die hij reeds meerdere jaren bestudeert. Is één van de grote namen van de Gospel Muziek in Europa. Begeleidt wereldwijd heel wat artiesten als muzikaal directeur, instrumentalist (gitaar, bassist, keyboards, …) of als zanger. Hij is eveneens auteur-componist, arrangeur, artistiek producent met meer dan 95 CD-albums gerealiseerd voor verschillende artiesten van diverse stijlen.
Sinds 2005 is Didier lyrisch professor aan de bekende ESMUC (Escola Superior de Musica de Catalunya) te Barcelona. Als Koormeester en Stagemeester, wordt Didier Likeng regelmatig aangesproken om ‘Masterclasses’ en ‘Workshops’ van Gospelzang te geven, en dit in verscheidene landen (Spanje, Frankrijk, Polen, Zwitserland, België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Caraïben, …)
Van 1990 tot en met 2002, maakt Didier deel uit van de indrukwekkende Franse Gospelgroep ‘The Black & White Gospel Singers’. In België dirigeert hij de groep ‘The Marvellous Gospel Singers’ sinds 1992, en nog enkele andere groepen zoals ‘The Zion Gospel Spirit’, ‘By the Gospel River’, ‘The Gospel Wings’, …
Als koorleider en solist van één van de grootste Gospelkoren in Europa ‘Gospel pour 100 voix’ in Parijs, animeert en initieert hij verschillende groepen zowat overal in Europa, hij werkt eveneens mee aan verschillende muzikale projekten. Voor ‘La Nuit Musicale de Beloeil’ bewerkte hij, met heel wat succes, enkele werken van J.S.Bach, en Gospel (‘Bach to Gospel’)
Didier trad reeds op met vele grote namen van de Gospel Muziek : The Five Blind Boys of Alabama, Rhoda Scott, The Golden Gate Quartet, The Campbell Brothers, Liz Mc Comb, The Dixies Humminbirds, Emmanuel Djob, Marcel Boungou, M. Ngasi … meer dan 3000 concerten voor zijn rekening …
Sinds 2008 heeft Didier ook Gospel For Life onder zijn hoede genomen.

Comments are closed.