Roel Poriau

Roelis actief als drummer, vibraphonist, geluidstechnieker (live en studio) en producer.

Hij zette zijn eerste stappen in de muziek als klassiek slagwerker in jeugdorkesten en muziekakademies. De 2e helft van de jaren negentig volgden de eerste releases op het mercury-label en bijhorende tournees met ‘flowers for breakfast’. Daarop volgden 10 jaren waarin de focus op de groep ‘think of one’ ging liggen. Meer dan 10 releases (oa op Crammed), samenwerkingen met Marokkaanse en Braziliaanse artiesten, een BBC 3 world music award (2003) en tournees in Japan, Brazilië, Canada, Rusland en alle hoeken van Europa. In deze periode was Roel ook actief als drummer (oa bij Flat Earth Society en DAAU) en begon hij naast ‘think of one’ ook andere groepen te producen (traktor, amir asmar)

Toen ‘think of one’ het in 2009 voor bekeken hield, kwam er tijd om met andere artiesten samen te werken. Naast vast lid (als drummer) van de groepen ‘antwerp gipsy-ska orkestra’, ‘harvey quinnt’ en ‘orchestre international du vetex’, kon roel zich toeleggen op productie en werkte jaarlijks aan zo’n 4-tal releases mee. Oa Brassafrik, Dottir Slonza, Lady Angelina, Lokomotiv, Orchestre International du Vetex, Sens Unique, Special Choir, Maffiasko Taxi en W.Viktor maakten van zijn diensten gebruik. Alsook een aantal Marokkaanse en Tunesische artiesten (amir asmar, ftah, cheb said, amira kasri, rachid rbata,….)

Eind 2013 opent Roel zijn eigen opname-studio in Borgerhout. In 2014 staan releases gepland met Antwerp Gipsy-Ska Orkestra en Vetex, alsook meerdere cross-over projecten in oa calypso en Turkse muziek.

https://soundcloud.com/porino
http://www.muziekarchief.be/identitydetails.php?ID=135066 (beknopte discografie)

Comments are closed.