Het Nieuwsblad

Melike Tarhan speelt zondag middagconcert in de Handelsbeurs op Kouter

Vandaag om 17:24 door Rudy Tollenaere

handelsbeurs

Gent – Wie plannen heeft om zondagvoormiddag naar de bloemenmarkt op de Kouter te gaan heeft de kans om die uitstap ook een muzikaal verlengstuk te geven. Zondag 15 februari concerteert de Gents-Turkse Melike Tarhan in de Handelsbeurs. Ze doet dat van 11 tot 12 uur, onder meer samen met saxofonist John Snauwaert. Het project Inn of Love, dat Melike zondag 15 februari brengt, is ontstaan nadat Melike een concert van de jazzsaxofonist bijwoonde. Tijdens dat concert bracht Snauwaert met zijn groep Turkse traditionals, maar gaf die een jazzy accent mee. Melike Tarhan zelf was ook al jaren muzikaal actief: haar interesse voor Turkse volksmuziek vulde ze aan met experimentele en klassieke zang, en ook zijzelf was geboeid door de mix van de muziek uit haar thuisland en de westerse muziek. Snauwaert en Tarhan raakten in contact met elkaar en samen met gitarist Hendrik Braeckman en percussionist François Taillefer, hebben ze nu het project ‘Inn of Love’.

Melike Tarhan is lang niet aan haar proefstuk toe.  ze was lid van Olla Vogala, werkte met het Muziek Lod van Dirk van der Harst, en ze werkte ook al met Dirk Brossé.

Melike: ‘Ik ben geboren en getogen in Gent. Mijn ouders komen uit Turkije, centraal Anatolië. Die roots hebben in mijn muziek steeds een grote rol gespeeld. Muziek is mijn grote passie en dat besef ik elke dag meer en meer.  Het vraagt veel opofferingen, maar ik merk dat ik dat met veel liefde en plezier doe. Ik heb eigenlijk Germaanse Talen (Engels-Duits) gestudeerd en ik geef al jaren Nederlands aan Anderstalige volwassenen. Dat doe ik dus naast mijn muziekcarrière. Met Nic Balthazar heb ik mee het muzikale deel gecreëerd van zijn nieuwste voorstelling ‘Neeland’, het pakkende verhaal van een asielzoeker… het publiek dat ik in mijn klas heb dus. We zijn op dit moment volop aan het touren met Neeland. Daarnaast ben ik ook bijna afgestudeerd als psychotherapeute, een beroep dat ik wellicht niet meteen zal kunnen uitoefenen omdat de muziek nu al mijn aandacht vraagt, maar in een later stadium hopelijk wel. Een andere grote passie van mij  is tekenen. Ik geraak er bijna niet toe wegens tijdsgebrek, maar eens ik aan een tekening begin ben ik niet te stoppen…’

Het viertal brengt zowel Turkse traditionals, maar ook nieuwe composities van zowel Melike zelf,  John Snauwaert en Hendrik Braeckman. Er wordt zowel in het Turks als het Engels gezongen.

Melike Tarhan. Zondag 15 februari. 11 uur. Handelsbeurs, Kouter. Alle info op de site van de Handelsbeurs en op de site van Melike Tarhan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.